Tuesday, August 24, 2010

AWAS! roadblock aurat.

Selalunya if nampak sekatan polis,
kita akan cepat2 pakai seatbelt bagi yang tak pakai..
agak-agaknya, kalau buat sekatan macam ni, ape jadi?
..wallahualam..

7 comments:

nhmnrh said...

salam.

kalau lah betul ada, mmg tk tergambar la lagi 100 meter sebelum roadblock tu org Islam semua buat apa.

hmph.

tapi kalau dipraktikkan benda ni & jadikan realiti, rasanya boleh pakai idea ni kot eh?

Muhasabah Diri, Hiasi Peribadi said...

salam..woah.
yup.masa tuhlah maybe kita duk "tutup" sana sini. carik mane2 kain yg terlebih dlm kereta tuh.

*sekatan manusia kita takut. sekatan Allah macam mane? MasyaAllah.

p/s;tulah.harap2 adelah pihak yg nak buat mcm ni satu hari nnti.insyaAllah.

nor amira said...

salam.. huhu kalo ade roadblock kat atas camni, misti da berderet kereta kene tahan kat tepi. wahh misti kayo polis yg kua kan saman tu.. weee

Muhasabah Diri, Hiasi Peribadi said...

salam mira.woah.yup2..pastu bila dah berderet mcm tuh, nnti mesti ramai yg complain, kata;
-tak praktikallah
-tak patot, buat malulah
-jalan sesaj sngtlah
-bazir masalah

*bnyk punye alasanlah blh keluar utk hentikan sekatan mcm ni. tp blh ke kita kata mcm tu pd Allah apabila disoal nnti? hurm...

Muhasabah Diri, Hiasi Peribadi said...

*-ejaan sesaj = sesak..

Azzubair Ab Aziz said...

setuju sangat..mengape x dikuatkuasakan law macam ni...huhu..

Muhasabah Diri, Hiasi Peribadi said...

salam.yup.harap adelah tanah kat mesia ni yg buat law mcm ni.insyaAllah..kalau mmg takde skrg, same2 bila ade kesempatan,jgn lupa buat..nnti kena soal dengan Allah.

Post a Comment